onsdag 6 maj 2009

Symaskinen funkar!!!

I torsdags var jag och min bästis M på stan, då handlade jag en vit koftärmad kofta, en liten scarf och en khakigrön kjol till mig själv!





Även min symaskin följde med på resan till stan, vi hade tänkt parkera utanför den butiken på väg hem, men när vi gick förbi där framåt eftermiddagen så såg vi att dom redan stängt kl 13...Typiskt...Så symaskinen fick vänta några dagar till...



Efter stadsbesöket så var vi inne en snabbis på en ny loppis , och där hittade jag ett par gardinlängder för 20:- och ett jättefint örngott med broderi på...


Det fanns ett par likadana längder till, men just då tänkte jag bara att jag ju skulle ha dom till sovrummet där det bara finns ett fönster...Men efteråt så kom jag på att jag ju även skulle köpt dom att sy kuddar och annat av...Så det blev en nervös väntan tills jag hade möjlighet att åka dit igen nästa morgon, men jag hade tur... Dom fanns kvar så jag köpte även dom!!!




Sen valborgsmässoafton firade vi med lite gott grillat lammspett ihop med vära bästa vänner...Nån brasa blev det inte,eftersom den var inställd på grund av eldningsförbudet...Synd...




I förra veckan blev jag även med ett napplamm till, så nu har jag tre...den minsta är även hon jättesöt och kallas för Lillan....Nu har dom även fått flytta ut till en av kalvhyddorna, och det verkar dom gilla.


I måndags så var jag äntligen till stan med symaskinen, han rattade lite, likadant som jag bl a testat innan, och så sa han att den visst funkade som den skulle...Jag kände mig urdum...Antagligen var det jag som helt enkelt trodde att den sömmen skulle se annorlunda ut, för jag trodde hela tiden att det var den andra G sömmen som den sydde...Hängde ni med?



Eller se var det nåt fel medan jag testade förra veckan...Jag vet inte...


Men nu har jag sytt iallafall...I måndags fick jag hem materialet jag beställt till en kjol och en klänning från Trollunges barnkläder , där får man tyget färdigklippt till den modell man vill ha, dessutom får man med allt material som behövs...Jag beställde därifrån eftersom jag hittade ett par tyger som var så söta och så fanns dom inte som metervara...Och så smidigt att slippa rita mönster och klippa själv...Så här såg det ut i förpackningarna:




Och det blev alltså en kjol och en klänning, kjolen blev rätt okej, men på klänningen hade jag problem när jag skulle fålla så det ser lite konstigt ut, blev liksom nästan lite som volang där jag har fåll...Och halslinningen blev ojämn, det var verkligen klurigt att sy i trikå...Då var kjolen lättare, eftersom det var ett vävt tyg...

Klänningen blev lite vid i midjan också, kanske jag valde fel storlek helt enkelt...






1 kommentar:

  1. Åh vad duktig du är på att sy... jag kan sicksacka och raksöm bara... det räcker nästan till gardinsömnad iallafall, annars finns det ju många fina färdigsydda längder!!=)
    Kram

    SvaraRadera