Vaniljpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
5-6 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
½ dl socker
3-4 gelatinblad
Färska eller tinade bär eller frukt
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp.
Rör om och låt puttra i 1-2 minuter.
Ta sen av kastrullen från plattan. (Viktigt, det får inte
koka då du lägger i gelatinbladen).
Sila bort vaniljstången.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar
så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt.
Servera och njut!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar