tisdag 4 januari 2011

Fläskfilé i konjakssås!

Här kommer receptet på fläskfilé med konjakssås, som vi åt på nyårsafton.
Receptet är vad som behövs till en fläskfilé, öka på det motsvarande hur många fläskfileer ni behöver...Vi hade 4 filéer och vi var 6 personer som åt, det blev väl ungefär en halv filé över...



Fläskfilé i konjakssås

Till en filé behövs följande:

2 challottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk margarin
3 msk konjak
2½ dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 tsk soya
lite salt

Hacka löken och fräs den i matfettet. Tillsätt svartpepparen.
Tillsätt sedan konjaken, vattnet och kalvfonden.
Koka i ca 5 minuter.
Blanda mjölet och grädden och tillsätt det i såsen.
Koka 5 minuter till.
Smaka av med soya, konjak och ev salt.

Fläskfilén bryns och gräddas i ugn.
Därefter skivas den och såsen hälls över den.


Smaklig måltid!!!

1 kommentar:

  1. Men jisses vad mycket smarr du bjuder på...mmm....


    Hur går det med sömnaden förresten?

    Kram Bea

    SvaraRadera