Potatissoppa med köttfärs
Det här behövs för 4 portioner:
2 gula lökar
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
8-10 medelstora potatisar
1½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 liter buljong
200-250 g köttfärs
3 msk chilisås eller tomatpuré
1 knippa persilja
Skala lökarna och hacka dem grovt.
Fräs dem i hälften av matfettet i en gryta.
Skala och skiva potatisen. Tillsätt dem samt
salt, peppar, paprikapulver och buljong.
Låt soppan sakta koka under lock ca 10 minuter
tills potatisen börjat mjukna.
Fräs under tiden köttfärsen i resten av matfettet
i en stekpanna.
Blanda ner köttfärsen och chilisåsen/tomatpurén
i soppan och låt den sedan småkoka i ytterligare
5-10 min, tills potatisen mosat sig något.
Späd ev soppan med lite vatten om den är för tjock
och smaksätt med mera salt och peppar om så behövs.
Klipp över persiljan före serveringen.
Gott att äta till: Hembakat bröd
Vilken otroligt fin bild längst upp !!! Mmmm man längtar till sommaren!
SvaraRaderakRAM /k
Hej!
SvaraRaderaE fin blogg med mycket goda recept,jag tror att jag kommer att lånat något nån gång :))
Roligt att du är med i min tävling också
Ha det bra//Catarina