torsdag 10 februari 2011

Kladdkaka med marschmallows

Här kommer nu receptet på kladdkakan som jag gjorde för några dagar sen...



Kladdkaka med marschmallows

Du behöver:
1oo g smör eller margarin
2 ägg
2-3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
7-8 stora eller 20-25 små marschmallows

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (hmmm, jag tog en vanlig)
Smält smöret på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
Blanda mjöl,kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen
i smöret. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar.
Blanda sist i marschmallowsen (om du använder stora marschmallows, så
klipp dom först i mindre bitar) och rör försiktigt runt det.
Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter i 200 graders ugn.
Strö ev över lite florsocker när kakan är klar.

Avnjutes bäst tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass.


(Beträffande sockermängden, jag hade i 3 dl när jag gjorde den med marschmallows,
men det blev lite i sötaste laget, därför skrev jag 2-3 dl istället, jag har gjort kakan med
2 dl socker i också, och det funkade lika bra, fast då hade jag ändå inte marschmallows i den gången.)




2 kommentarer:

  1. Den låter jättegod tror vi ska prova den i helgen vi är riktiga godisgrisar hela familjen. Trevlig helg /Ann

    SvaraRadera
  2. Det måste vi absolut göra! Ska hålla utkik efter dej när jag är där inne! Ha en bra vecka!

    SvaraRadera