För 4 personer
Ingredienser:
10 potatisar
1 stor vitlöksklyfta
1 liten gul lök
Olja att steka i
400 g köttfärs,
(jag har testat både älg, lamm och blandfärs, och det går bra vilket som)
2 msk chilisås
2 msk ketchup
örtkrydda
salt
peppar
2-3 rivna morötter
1 pkt riven gratängost
2,5 dl matlagningsgrädde
1 stor vitlöksklyfta
1 liten gul lök
Olja att steka i
400 g köttfärs,
(jag har testat både älg, lamm och blandfärs, och det går bra vilket som)
2 msk chilisås
2 msk ketchup
örtkrydda
salt
peppar
2-3 rivna morötter
1 pkt riven gratängost
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Skala och skiva potatisen i matberedare. Skala och riv morötterna.
Hacka lök och vitlök och stek den i lite av oljan. Tillsätt resten av oljan
och bryn köttfärsen. Chilisås, ketchup och kryddor tillsätts när
köttfärsen är stekt. Ta en ganska stor ugnsform och blanda i potatis, morot,
köttfärs och osten. Häll sen över grädde och mjölken och in i ugn, 200 grader
Gör så här:
Skala och skiva potatisen i matberedare. Skala och riv morötterna.
Hacka lök och vitlök och stek den i lite av oljan. Tillsätt resten av oljan
och bryn köttfärsen. Chilisås, ketchup och kryddor tillsätts när
köttfärsen är stekt. Ta en ganska stor ugnsform och blanda i potatis, morot,
köttfärs och osten. Häll sen över grädde och mjölken och in i ugn, 200 grader
i ca 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Låter och ser gott ut!!!! Skriver ut o ska definitivt pröva=)
SvaraRaderaMmmm, det låter gott, det ska jag ta och prova här hemma någon dag!
SvaraRaderaVad kul att du hittat in till mig och att du vill vara med i min lilla utlottning!
Kram och ha en mysig kväll!
Mona
Har nu prövat den och hela familjen gav denna rätt MVG=)
SvaraRadera