Bullar med kokostopp
Till 40 bullar behöver du:
50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 1/4 dl socker
12½ dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
½ dl socker
100 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
½ dl socker
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret på svag värme,
tillsätt mjölken och låt degspadet bli fingervarmt.
Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt,
socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt,
socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.
Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
Fyllning: Rör samman alla ingredienser till en smidig smet.
Placera ut aluminiumformarna på 2 plåtar.
Placera ut aluminiumformarna på 2 plåtar.
Klicka ner degen i formarna, gör en grop i varje bulle med
mjölad tumme och lägg i en klick kokossmet.
mjölad tumme och lägg i en klick kokossmet.
Grädda i 250 graders ugn, i ca 8 minuter så bullarna får en
guldbrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.
Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar