onsdag 8 april 2009

Bullar med kokostopp


Bullar med kokostopp
Till 40 bullar behöver du:
50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 1/4 dl socker
12½ dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
½ dl socker
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret på svag värme,
tillsätt mjölken och låt degspadet bli fingervarmt.
Häll degspadet i bunken, rör ut jästen, tillsätt salt,
socker och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
Tillsätt under tiden resten av vetemjölet.

Låt degen jäsa under bakduk 20-30 min.
Fyllning: Rör samman alla ingredienser till en smidig smet.

Placera ut aluminiumformarna på 2 plåtar.
Klicka ner degen i formarna, gör en grop i varje bulle med
mjölad tumme och lägg i en klick kokossmet.
Grädda i 250 graders ugn, i ca 8 minuter så bullarna får en
guldbrun färg. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
Servera dem gärna nygräddade och fortfarande lite ljumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar