onsdag 19 januari 2011

Festgryta med persikor

Här kommer ett recept på en skinkgryta som vi ätit många gånger, den är jättegod...
(Jag brukar dock hoppa över salvian, och så blir det oftast att jag strimlar skinkan, eftersom
jag sällan har skinka på bit hemma, utan bara färdigskivad...)




Festgryta med persikor
4 port

Ingredienser:
300 g skinkschnitzel
200 g rökt skinka
1 gul lök
1 msk margarin
2 dl vatten
1 msk kalvfond eller en köttbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
1 krm smulad salvia
1½ msk vetemjöl
1 burk konserverade persikor, 420 g

Gör så här:
Skala och skiva löken.
Smält margarinet i en vid gryta och mjukfräs löken.
Strimla skinkschnitzeln och tärna skinkan.
Bryn köttstrimlorna i margarin i ett stekjärn.
Lägg över köttet i grytan tillsammans med skinktärningarna.
Späd med vatten, fond och 2 dl matlagningsgrädde.
Smula ner salvian och låt grytan koka färdigt ca 10 min
eller tills köttet är färdigt.
Rör ut vetemjölet med resten av matlagningsgrädden
och häll redningen i grytan och låt den koka ett par minuter.
Häll av spadet från persikorna och skär dom i klyftor.
Tillsätt persikoklyftorna och låt grytan bli genomvarm.
Servera grytan med kokt ris eller pasta och en fräsch sallad.


1 kommentar: