tisdag 6 oktober 2009

Saffranspannacotta med bär

För en tid sedan så testade jag det här receptet på pannacotta, jag är väldigt svag för just pannacotta, och vi hade t ex vaniljpannacotta till desserten på vårt bröllop....


Jag tycker att det känns lite lyxigt med just pannacotta och ändå är det så enkelt att göra...Om man bara har tid på sig, så det hinner stelna....


Just det här receptet hittade i senaste Buffé tidningen från ICA!


Saffranspannacotta med bär

För 4 personer behövs följande:

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (0,5 g)
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk björnbärssylt eller hallon/björnbärsylt
Björnbär till garnering

Sen gör du så här:

1. Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, saffran, socker och vaniljsocker i en kastrull.
Ta sedan av den från värmen.
3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp.
Låt svalna några minuter.
4. Lägg en klick sylt i botten på 4 glas. Häll försiktigt gräddblandningen över.
Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Garnera med bär....

1 kommentar:

  1. Åhh det fick jag som dessert på min dotters skola då vi var dit på ett resturangbesök . Hon går på resturanglinjen nu . Passade jättebra med saffran i och björnbär .supergott.
    Kram Ewa

    SvaraRadera